Здравко Чолић са новосадским музичарима на затварању "Бања Лука феста"

Наш најпознатији поп певач свих времена Здравко Чолић наступиће 9. јула на затварању „Бања Лука феста“ са великим оркестром састављеним од педесетак музичара новосадског Биг бенда и чланова Оркестра Опере Српског народног позоришта, под диригентским вођством Федора Вртачника. Како Вртачник помиње за наш лист, на сцени ће се такође наћи и пратећи бенд Здравка Чолића из Загреба, као и део хора СНП-а.
1
Фото: Приватна архива

Овај концерт под називом „Здравко Чолић симфоник“ биће приређен на великој сцени тврђаве Кастел. Многи познати хитови Здравка Чолића чуће се у новим аранжманима, заправо оркестрацијама Федора Вртачника, који нам каже да се управо ових дана састаје и договара са Чолићем око коначног избора песама за овај концерт.

- Припремили смо 27 најинтересантнијих и најатрактивнијих песама из огромног репертоара. Не само као диригент, него и као аранжер који сада има увид у све то, ја сам заиста почаствован што учествујем у томе, јер је стварно огромна његова каријера. Дато је поверење новосадском Биг бенду да уђе у продукцију овог пројекта, и наравно нашим партнерима Оркестру Опере Српског народног позоришта, са којима већ имамо заједничке пројекте „Рок опера“, „Диско опера“ и „Три тенора“ – истиче Вртачник и додаје да се највероватније неће све завршити са Бања Луком, будући да има идеја и за друга извођења у региону.

Још раније је Здравко Чолић имао идеју за овакав наступ, али га досад није реализовао, подсећа Вртачник и напомиње да овим концертом наш легендарни певач уједно прославља педесет година на сцени.

- Ми ћемо извести све оно што је важно за његову каријеру, и све оне песме које су обележиле и различите генерације свих нас, који смо на томе одрастали, и слушали, и памтимо лепа времена у држави које нажалост више нема, али ево, ми се и даље дружимо – помиње Вртачник. – Он је сигурно асоцијација на тај лепи живот, и та позитивна енергија која зрачи са бине, и људи који долазе на концерте, довољан је доказ да је то заиста успешна и огромна каријера. За њега су радили најбољи композитори, текстописци, аранжери...

 Ово заправо неће бити први заједнички наступ на сцени Здравка Чолића и поменутих новосадских музичара.

- Имали смо заједнички наступ на прослави присаједињења Војводине 2018. године, и ту је већ био велики оркестар на сцени, а други следећи наступ је био у Мостару на манифестацији „Вечерњаков печат“, када је Здравко добио награду за уметнички рад. Већ дуго припремамо овај пројекат, корона нас је мало омела, али ево дошли смо до тога да постоје услови да се он реализује – каже Федор Вртачник. Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести