Жељко Лучић наступом у "Риголету" отворио нову сезону у СНП-у

НОВИ САД: Нова сезона Српског народног позоришта (СНП) вечерас је отпочела чувеном Вердијевом опером ''Риголето'' с једним од најважнијих оперских певача данашњице, баритоном Жељком Лучићем у насловној улози.
r
Фото: Tanjug/ J. Pap, ilustracija

Опера Риголето изводи се у три чина на сцени Јован Ђорђевић, Српског народног пожоришта.

Редитељ овог оперског дела је Александар Николић, а дирегентском палицом управља Дејан Савић.

Овај догађај је јако значајан за Српско народоно позориште зато што нам гостује свестка звезда, као што је господин Жељко Лучић који је један од најбољих баритона у свету. Јако је битно да у нашем позоришту гостују светске звезде и да пружимо публици могућност да их гледају уживо, рекла је Сандра Миланков, директорка опере Српског народног позиршта.

Оно што је директорка Опере најавила јесте да ће се ова иста опера наћи и пред беградском публиком и то већ 10. септембра у Београду на води.

Премијерно Риголето је постављен 2019. године, а оно што вечерашњу представу издваја од осталих јесте главни протагониста Жељко Лучић, који је пре 30 година започео своју каријеру ураво на овом театру.

Након тога наставио је каријеру у Франкфуртској опери, њујоршком Метрополитену и многим другим светским операма.

За нас је ово веома посебан догађај и сигуран сам да ће сви сладокусци оперских представа уживати вечерас. Ми смо у претходном периоду имали одређене разговоре са Жељком, а он је уметник који је распродан у наредних неколико година. Овог пута десио се случај да је нашао слободно време да може да дође код нас, рекао је управник СНП Александар Станков.

У новој 162. сезони Српског народног пожориста се већ у овом месецу очекује премијера опере „Кармен“ , као и премијера драмске представе 'Што на поду спаваш“, док се у балету препрема ''Копелија''.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести