Звезде Егзита 2017: Килерси и Лиам увод у журку године

Егзит почиње за само четири дана, па Новосађани убрзано издају станове и удомљавају силне пријатеље који их сете баш у време нултног дана Фестивала када на Тврђаву, у среду 5. јула долазе Килерси и Џеф Милс.
killers
Фото: exitfest.org

Међу звездама наредне четири ноћи издвајају се и Лиам Галагер, Џејсон Деруло, Роисин Марфи, Пол Калкбренер, Соломун и Диксон, Нина Кравиц, Хесус и Мери Чејн, Хардвел, Џејк Баг, Принцес Нокија, The Damned, Rag'n'Bone Man, Red Axes, Years & Years и још стотине других.

Осим бенда Килерс, главна звезда ове године је оснивач и певач британске групе „Оасис”, контроверзни Лиам Галагер, који ће отворити Еџит у четвртак, 6. јула. Поред хитова „Оасиса”, публици ће представити и свој први соло албум, који су медији већ прогласили једним од најишчекиванијих у 2017.


И познати џеџе на Тврђави

Свој долазак на фестивал најавила је наша велика глумица Аница Добра која је истакла да је велики фан „Килерса”, а популарни радијски тандем из Новог Сада Дашко и Млађа потврдио је да ће да „џеџе“ на тврђави свих пет дана, док познати ди-џеј Марко Настић и програмски директор Плеј радија Немања Костић описују програм Еџит фестивала као најбољи до сада! Наш познати глумац Виктор Савић нарочито се радује експлозивној сатници Денс арене: „Ове године долазе стварно сви живи! Мени је Денс арена посебан доживљај јер је то место где долазе број један ди џејеви на светској сцени, тамо се стално нешто дешава и живим за тих пет дана. Ове ће године Еџит изгледа надмашити и сам себе”.


Лиам је коначно избацио нови спот и песму „Wall of Glass” са дугоочекиваног албума „As You Were”. Лиам на себи својствен начин критикује лицимерство и менталитет масе. Говорећи о стиховима, посебно о делу у коме се каже „You were sold out the one direction, I believe the resurrection is on”, Галагер није хтео да открије на кога је заиста мислио.

- Можда и јесте о „One Direction”, а можда и није. Можда је о људима који размишљају једнодимензионално, што је за мене невероватно досадно. Очигледно је да су делови о Ноелу. И нешто о мојој мами, мојој деци, Деби (девојци) - испричао је рокер недавно.

Фото: Егзит

Видео који прати песму урађен је у најбољем маниру рок спотова из касних деведесетих. У овом споту Лиам гледа у огледало док његов одраз пева.

- Носио сам златну Сен Лорен дуксерицу у једној сцени, јер сам убедио себе да сам тако изгледао као модеран Елвис, јер је и он волео да носи златна одела -  прокоментарисао је спот Галагер.

Чини се да је Галагер испунио велика очекивања која су произашла из чињенице да је Лиам освојио чак 37 водећих музичких награда, а „(What the Story) Morning Glory” је најпродаванији албум „Оасиса” са 22 милиона продатих примерака. Током 18 година постојања и снимљених седам студијских албума, бенд је продао више од 77 милиона албума широм света обележивши не само британску музичку сцену, него и целокупну савремену поп културу.


Спремамо добру забаву

Многи инострани извођачи поздравили су посетиоце Еџита и поручили да спремају добар провод. Популарни млади ди-џеј Лост Фрељуенциес познат по великом хиту „Аре Yоу Њитх Ме” каже: „Све најбоље сам чуо о Еџиту, посебно да ви тамо правите баш луде журке. Да ли је то истина? Једва чекам сет и надам се да ћу имати бар мало времена да се проведем на самом фестивалу. Било би ми жао да пропустим забаву, а припремио сам сјајан сет и стварно једва чекам да почнем. Није то мала ствар.”

Хесус и Мери Џејн, пионири инди рока су поручили: „Сигуран сам да нећемо разочарати, свираћемо старе песме које сви знају, као и неколико нових. Углавном ће то бити песме које су добро познате публици. Даћемо све од себе, видимо се на фестивалу!”


Све време каријере Лиама су пратили скандали и инцидентно понашање, а посебно свађе са братом Ноелом који је део бенда. Лиам још у детињству био жестоког темперамента, а у 16. години је избачен из школе на три месеца. Насиљу га је научио отац који је тукао њега и брата, а Лиам тврди да га је то искуство само дубоко инспирисало да постане уметник. Године 2009. непремостиве разлике и сталне свађе међу браћом Галагер кулминирале су коначним распадом бенда. „Људи могу да пишу и говоре шта хоће, али ни дан више не могу са Лиамом”, рекао је, одлазећи из „Оасиса” Ноел Галагер за свог брата називајући га „арогантним, непристојним и лењим”.

Лијам је изјавио је да је „за братски однос потребно много више од крвног сродства” те да никада нису много разговарали и да је једина комуникација постојала на сцени. Обојица су тада најавили соло-каријеру, а Лиамова је заправо почела тек сада. Острашћени навијач Манчестер ситија, Лиам је поред свађа са братом, често доспевао у жижу интересовања и због хапшења због наркотика, развода, ванбрачне деце… „Повредио сам многе људе, али то је живот! Нећу отићи у рај, а то ни не желим! Немам шта да тражим тамо!”, рекао је једном Лиам који, срећом, види себе на Еџиту 2017.

Снежана Милановић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести