Награде за „Чуварке традиције“ ПЕТ ЧАРОБНИЦА РУКОТВОРИНА

БЕОГРАД: У Београду је данас додељено пет награда у оквиру 10. жириране изложбе "100 жена - 100 минијатура" за најбољи ручни рад на тему "Чувари традиције".
1
Фото: Pixabay, ilustracija

У конкуренцији 168  аутора из Србије и иностранства за најбоље ауторке проглашене су Снежана Станојев из Опова, Љубица Томашевић из Сремске Митровице, Јармила Рубанска из Братиславе у Словачкој, Катарина Мандић из Панчева и Марта Миљковић из Трстеника.

Изложбу, која се ове године одржава под називом "Млади настављају", под покровитељством Амбасаде Канаде и уз подршку НАЛЕД-а и корпоративних партнера, већ традиционално организује кровно удружење произвођача рукотворина Етно мрежа, који ове године обележава 20 година рада на очувању културног наслеђа и економском оснаживању жена.

Жирирана изложба под називом "Сто жена - сто минијатура" једина је манифестација те врсте у Србији која женама које се баве израдом рукотворина даје прилику да се усавршавају и такмиче у традиционалним техникама са циљем активног чувања културног наслеђа Србије.

 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести