Наши уметници на изложби у Лондону

НОВИ САД: У лондонском клубу “The Library” у Ковент Гардену у четвртак, 6. априла, биће отворена изложба “Interruption” у организацији Contemporary Balkan Art која представља и промовише најбоље уметнике са Балкана чији је значај увелико потврђен на домаћој и међународној уметничкој сцени.
tadija janicic
Фото: Рад Тадије Јаничића

Поставку чини 40 слика, цртежа, графика, скулптура, фотографија и видео радова, који до сада нису излагани на овим просторима. Одабрани уметници се баве односима у контексту специфичног географског и културног простора Балкана, било да су из Румуније, Србије, Бугарске, Босне и Херцеговине или Црне Горе.

За ову изложбу одабрани су новосадски уметници Петар Мирковић и Тадија Јаничић, Александар Димтиријевић из Ужица, који је завршио Академију уметности у Новом Саду, а Србију представљају и Мирза Дедаћ, Лидија Делић, Немања Голијанин, Иван Грубанов, Нина Ивановић, Жолт Ковач, Ива Кузмановић, Јована Младеновић, Немања Николић и Марија Шевић, као и Емир Шехановић из БиХ, Роман Ђурановић из Црне Горе, Драгос Бурлацу из Румуније и Станимир Генов из Бугарске.

Н. Попов

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести