Акварели Милене Павловић Барили у Дунавском уметничком излогу

БЕОГРАД: Изложба слика Милене Павловић Барили под називом „Од Миленине слике до Милениног стиха“ отворена је вечерас у „Дунавском уметничком излогу“, Холу Компаније Дунав осигурање у центру Београда. 
barili izlozba
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Изложба је настала у сарадњи Удружења уметника „Дунав Арс“, Компаније Дунав осигурање и Фондације „Миленин дом - галерија Милене Павловић Барили“. 

Кустоскиња Галерије Милене Павловић Барили и ауторка изложбе Виолета Томић каже да је у „Дунавском уметничком излогу“ постављено 27 дела наше познате сликарке. 

Публика ће имати прилике да види аквареле из академског периода Милене Павловић Барили. Примећујемо на сликама велики утицај сецесије али и модне детаље јер је Милена радила у САД насловне странице за познате часописе као што је Вог или Гламур, казала је Томић. 

Она је напоменула да је веома срећна због поставке велике изложбе у Дому Јеврема Грујића у Београду са артефактима Милене Павловић Барили. 

У „Дунавском уметничком излогу“ настављамо да упознајемо публику с делима наше изузетне уметнице, казала је Томић. 

Љиљана Лазаревић Давидовић из Удружења „Дунав Арс“ изразила је задовољство јер је Удружење у прилици да будемо домаћини овако важне изложбе сликарке која је оставила специфичан печат у историји уметности наше земље. 

Ово је други пут да су Миленине слике изложене у холу наше компаније. На овај начин ми смо желели да обележимо почетак јубилеја којим Удружење "Дунав Арс" обележава 30 година постојања. Организујемо изложбе афирмисаних уметника, али и представљамо рад 50 сликара аматера који су чланови нашег удружења, казала је Лазаревић Давидовић.  

Изложба је отворена до 2. марта.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести