"Аутобиографија" СНП-а на Нушићијади у Ивањици

ИВАЊИЦА: Ивањички фестивал културе, хумора и забаве почео је традиционалном парадом костимираних грађана, а председник општине предао је кључеве града Нушићу, па ће закони комедије владати овом варошицом до недеље.
a
Фото: nusicijadaivanjica.rs

Овогодишњу Нушићијаду отворила је министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић на централној бини „Округло, па на ћоше”, до које се довезла чувеним ивањичким фијакером.

Част ми је што сам у месту које слави једног од наших најбољих писаца, који је најбоље описао менталитет нашег народа. Ивањица је позната по невероватним људима и прелепој природи, богата духом, што је од кључног значаја за туристички потенцијал. Министарство подржава манифестацију јер она овом крају пружа још један садржај, који је неопходан за његов развој. По много чему је овај дан симболичан, славимо и 70 година позоришне културе у Ивањици. Имате разлога да будете поносни, рекла је министарка и додала да је одушевљена костимима грађана.

Организатори су припремили садржајан културно-забавни програм. Свакодневно ће се играти и по неколико представа за децу и одрасле, припремљене су бројне радионице и изложбе, а вечерњи сати резервисани су за музичке концерте, који ће се одржавати на централној бини и на бини у градском парку.

Овогодишња Нушићијада одржава се под слоганом „Када маске падну - Нушић наступа", а обележава се и јубилеј 70 година позоришне културе у Ивањици.

Последњег фестивалског дана посетиоци ће моћи да уживају у "Аутобиграфији", Предрага Штрпба у продукцији Српског народног позоришта. 

Фестивал се завршава у недељу, 29. августа, када ће након завршне параде, у 22 часова на централној бини наступити група Валентино.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести