Балканско архитектонско бијенале од 14. до 21. новембра

БЕОГРАД: Четврто Балканско архитектонско бијенале биће одржано од 14. до 21. новембра у биоскопу Балкан, а тема ће бити "Декодирање Балкана".
e
Фото: pixabay.com

Програм ће обухватити изложбу архитектонских и урбанистичких пројеката, изложбу намештаја и ентеријера и међународну научну конференцију са темом "Критичко декодирање Балкана".

На изложби ће учествовати дизајнери, архитекте и пројектни бирои из Албаније, Бугарске, Македоније, Грчке, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Турске, док је овогодишња земља домаћин Црна Гора.

Осим главне селекције, где ће бити изложени радови у више категорија (архитектура, урбанизам, ентеријер, дизајн) у форми паноа, макета, видео материјала, објеката дизајна, планиран је и пратећи програм који ће обухватити БАБ биоскоп, као и разне панеле и дискусије са еминентним стручњацима из земље и региона.

Стручни жири на челу са др Соњом Радовић Јеловац доделиће награде у четири категорије: урбани дизајн, архитектура, дизајн намештаја и ентеријера, конкурси и нереализовани пројекти.

Циљ манифестације јесте повезивања региона, архитеката и пројектних бироа, путем размене искустава, ширењем као и промовисањем нових идеја које би довеле до свеукупног унапређења архитектонске сцене.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести