"Чајанка са краљицом Наталијом" у Дому Јеврема Грујића

БЕОГРАД: Програм "Чајанка са краљицом Наталијом" биће организован сваке недеље од 16 до 17 сати у београдском музеју "Дом Јеврема Грујића", а свим посетиоцима ће бити сервиран чај или кафа и омиљена торта краљице Наталије по оригиналном рецепту из 1888. године, најављено је данас на конференцији за новинаре у Дому Јеврема Грујића.
w
Фото: pixabay.com

Кустос музеја Ружица Опачић казала је да ће посетиоци током посете Дому Јеврема Грујића бити у прилици да чују најлепше приче из живота краљице Наталије.

"Потрудићу се заједно са својим колегиницама да посетиоцима музеја пренесемо атмосферу и обичаје из времена када је краљица Наталија радо и без најаве долазила у Дом Јеврема Грујића. Научићемо посетиоце да праве краљевски реверанс, открићемо им краљицине афоризме, правила и тајне лепог понашања у високом друштву. Послужићемо чај на исти начин на који се служио краљици када је долазила у кућу у којој се сада налази музеј", казала је Опачић.

Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда која са Домом Јеврема Грујића организује овај програм, каже да је реч о откривању сопствене историје и традиције.

"На тај начин наш град постаје занимљивији свим туристима нарочито нашим гостима из иностранства. Краљица Наталија представља једни од најзначајнијих личности наше новије историје. Она је била жена великог угледа и утицаја на политички живот ондашње Србије. Посетиоци музеја упознаће обичаје и морал оног времена који је подразумевао преданост сопственом народу и сопственој породици. Ми из тога можемо много да научимо данас" казао је Поповић и додао да је Дом Јеврема Грујића ризница наше традиције.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести