Драгана Милошевић примила делегацију из Истре

НОВИ САД: Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић је у Покрајинској влади о наставку већ традиционалне сарадње разговарала с делегацијом Истарске жупаније.
dragana milosevic
Фото: vojvodina.gov.rs

У делегацији су били начелник за културу Владимир Торбица и директорка Истарске културне агенције Александра Винкерлић.

Културна сарадња две регије треба и ове године да се настави добрим и квалитетним програмима, кроз манифестације као што су „Дани Истре у Војводини“ и „Дани Војводине у Истри“, које би биле садржајније укључивањем и већег броја институција културе у Војводини, затим и у заједничким пројектима који за циљ имају популаризацију културе у свим њеним сегментима, истакла је Милошевићева.

У том смислу, нагласила је, наша предност је што ће Нови Сад 2021. године бити Европска престоница културе, те је и ова манифестација самим тим део наше регионалне сарадње која може, кроз пројектну сарадњу са Фондацијом „Нови Сад 2021“, још више да допринесе богатству културних садржаја у обе регије.

Владимир Торбица и Александра Винкерлић су овом приликом изнели низ предлога и садржаја, који би следеће године били део програма обележавања манифестације „Дани Истре у Војводини“.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести