Две изложбе у КЦ Новог Сада: Цртежи и слике

НОВИ САД: У Културном центру Новог Сада вечерас се отварају две изложбе.
slika
Фото: Rad Daniele Morariu (kcns.org.rs)

У Ликовном салону од 19 часова цртеже из циклуса названог „Места“ излаже уметница из Вршца Даниела Морариу, а у Малом ликовном салону (Булеварт Михајла Пупина6) од 20 часова је поставка слика „Из геометрије времена" Милорада Јовановића – Попа.

Даниела Морариу (Вршац,1967) дипломирала на Одсеку графике Академији уметности у Новом Саду 1991, у класи Слободана Кнежевића. Члан УЛУВ-а , УЛУС-а и УЛУПУДС-а. Живи и ради у Вршцу као самостални  уметник,а изложба ће зтрајати до 13. новембра.

На Јовановићевим сликама преплићу се објективни проток времена и наш субјективни осећај. Из сусрета ова два комплементарна пролажења времена, по оцени Соње Јанков настаје можда сва креативна сила на свету, а Јовановић тај сусрет приказује комплементарним, међусобно прожетим топлим и хладним тоновима, који теже геометријским облицима, али не губе на поетичности.

Милорад Јовановић – Поп (Београд, 1948) студирао је сликарство у Херцег Новом и Дубровнику,а затим је боравио у Риму, Амстердаму и Паризу, радећи у атељеима са другим уметницима (1974-1978). Први пут борави у Њујорку 1987, а од 1993. живи у Америци. Члан је УЛУС-а. Изложба ће трајати до 2. новембра.

Н. П.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести