Две изложбе у КЦНС

У галеријама Културног центра Новог Сада у припреми су две изложбе. У Малом ликовном салону (Булевар Михајла Пупина 9) вечерас у 20 часова отвара се изложба „Слика – објекат – простор” аутора др Видоја Туцовића 
kulturni centar novi sad screenshot
Фото: Youtube Printscreen

- Користећи искуства из предходних истраживања из области сликарства, применио сам неке од принципа до којих сам дошао, из односа слика – објекат – простор. Конкретно, највећу пажњу сам усмерио ка опросторењу слике у објекат и његовом позиционирању у излагачком простору - указује аутор.- Конструкцији новог проширеног простора слике, управо је материјал коже дао ту потребну димензију слике – објекта, који у себе апсорбује осећаје, просторност и симболику. У намери да изазове и заједно у доживљај призове реално и онострано, визибилно и визуелно, материјал коже је управо све то сажео у једну целину.

Др Видоје Туцовић (1968) основне (1994), мастер (2000) и докторске (2019) студије сликарства завршио на Академији уметности у Новом Саду. Члан је УЛУС и СУЛУВ од 1995. Излагао је 30 пута самостално и учествовао на преко 150 колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је више награда за сликарство. Запослен је на Академији уметности у Новом Саду од 2002. на Катедри за сликарство, у звању редовног професора.

Изложба се може погледати до 12. априла.

У клубу „Трибина младих“ у Католичкој порти у уторак у 19 часова отвара се изложба најуспешнијих радова учесника прошлогодишњег ликовног конкурса који расписује Културни центар Зрењанина у сарадњи са аутором пројекта, мр Милутином Мићићем. Услови овог конкурса су да радови могу бити дводимензионални и тродимензионални, у свим техникама и дисциплинама, али ограничених димензија 30џ30. Сваке године поставља се и тема а за овај конкурс је била еволуција добра и еволуција зла На ликовни конкурс се 2018. године пријавило 197 аутора из Србије, Републике Српске, Словеније, Канаде и Пољске, од којих је жири одабрао 140 радове и доделио три награде. Прву награду на конкурсу освојио је Милован Крстонић из Милићевог села код Пожеге, другу Гордана Шијачки, док је трећа награда припала Весни Павловић. После Зрењанина ова изложба је представљена и у другим војвођанским местима, у КЦНС траје до 8. априла.

Н. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести