ЕМОТИВАН МОМЕНАТ НА СЕТУ, СВИ ПЛАКАЛИ Лаушевић из БОЛНИЧКОГ КРЕВЕТА снимио последњу сцену за серију „Калкански кругови“ (ВИДЕО)

Глумац Жарко Лаушевић преминуо је данас у 63. години живота, после краће борбе са тешком болешћу.
l
Фото: Youtube Printscreen/ mts Tvoj svet

Лаушевић је био свестан да се бори са изузетно тешком болешћу, а у једном моменту је чак рекао:

- Желим само достојанствено да одем - рекао је.

У прилог томе да је био велики професионалац у свом послу говори и чињеница да је док се борио са опаком и тешком болешћу, снимао сцене за серију "Калкански кругови" и то из болничке постеље. Ова сцена је емотивно погодила глумце па су плакали на снимању и наградили аплаузом Лаушевића.

Лекари су саветовали Лаушевићу да мирује и да се не напреже, али је он желео да заврши пројекат на ком је радио.

- Продуценти и цела екипа нису желели да оставе недовршен посао јер не знају колико ће Жарко остати у болници. Предложили су му да то мало сцена које су му остале за "Калканске кругове" сними преко телефона са својим колегом. Он је радо прихватио иако су му доктори саветовали да се не напреже много - прича извор и описује како је изгледало снимање:

- Донели су му телефон у болницу и позвао је колегу који је био на сету. У тој сцени се Лауш не види већ се само чује његов глас. То је максимално колико смо могли да урадимо јер нисмо желели да га превише замарамо. Одрадио је то јуначки. Када су завршили разговор, његов колега са којим је обавио разговор је подигао телефон, а цела екипа је Жарка поздравила громогласним аплаузом. Пала је и по која суза јер су сви то доживели веома емотивно.

Жарко Лаушевић је боловао од карцинома плућа, а и поред тешке дијагнозе и терапије под којом је био, до последњег дана живота је био активан.

Пре неколико дана се појавио на премијери филма "Хероји Халијарда" где га је публика дочекала уз громогласан аплауз и овације.

Информер

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести