Филм и књига о чувеном зецу Петру Беатрикс Потер

БЕОГРАД: Анимирано - играни филм „Зец Петар“ биће премијерно приказан 24. марта у биоскопу „Синеплекс“, а у сусрет томе издавачка кућа „Дата статус“ објавила је књигу „Све авантуре зеца Петра“ Беатрикс Потер у преводу Владимира Д. Јанковића.
zec petar
Фото: Youtube Printscreen

“Зец Петар“ („Peter Rabbit“) на велико платно стиже из радо читане серије књига чију популарност најбоље описују бројке - 45 милиона продатих књига, преводи на 36 језика и 114 година постојања без назнака да им популарност опада. 

Филмска авантура почиње када несташни зец Петар, коме је глас позајмио Стефан Бундало, и његова породица преузму фарму старог господина Макгрегора. 
Убрзо на фарму по своје наследство долази млађи, бистрији и оштроумнији Тома Макгрегор (Дејан Дедић) и ситуација се нагло мења. 

Зец Петар новонасталу ситуацију доживљава као нови изазов, а никако као престанак забаве, међутим, Тома није само непријатељ, већ и потенцијални супарник.

Он се заљубљује у локалну сликарку Беу (Тамара Алексић) која брине о зеки па Петар има двоструко више разлога да отера уљеза битком, како за фарму, тако и за наклоност лепе Бее. 

Гласове јунацима позајмили су и Теодора Ристовски (Лула), Ива Стефановић (Лепа), Милица Јанкетић (Белорепка), Александар Радојичић (Зека Бенџамин), Драган Вујић - Вујке (господин Макгрегор), Мирољуб Турајлија (прасенце Фињаковић), Слободан Тешић (градски миш Јоца), Лако Николић (Тома Јаза), Милан Антонић (Феликс). 

Специјални гости су Тијана Дапчевић, Драгутин Топић, Зоран Кесић, Ивана Зарић, Иван Зарић, Игор Блажевић Блажа...

Филм ће се премијерно приказивати у свим биоскопима „Синеплекс“ током предстојећег викенда, а на редовном репертоару ће бити од 29. марта у дистрибуцији Кон Филма.

Књига „Све авантуре зеца Петра“ садржи четири приче: Причу о зецу Петру, Причу о зеки Бенџамину, Причу о Лулиним зечићима и Причу о господину Лисцу, а „Дата статус“ је објавила и сликовницу „Зец Петар - пипни, осети, књига за игру“, као и „Зец Петар: сликовница са налепницама“.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести