Гандолфинијев син ће глумити младог Тонија Сопрана

Мајкл Гандолфини добио је улогу култног антихероја Тонија Сопрана у филму “The Many Saints of Newark” („Многи свеци Њуарка), чија радња ће пратити догађаје пре вољене серије “Сопранови”.
e
Фото: Youtube Printscreen

Мајкл је син покојног глумца Џејмса Гандолфинија, који је претходно у серији тумачио лик Тонија, шефа мафијашке породице из Њу Џерзија.

Млади глумац, чија је до сада најистакнутија улога она у серији “Хронике са Тајмс Сквера” („The Deuce“), улогу Сопрана је добио након дугог и прилично напорног кастинга, на којем је осим евидентне сличности са оцем, морао показати и дубоко разумевање лика ког треба да тумачи, пише Босонога.

„Велика је част наставити очево наслеђе тумачећи лик Тонија Сопрана. Заиста ме радује то што ћу радити са фантастичном екипом која је стварала серију“, рекао је Мајкл.

Идејни творац „Сопранових“, Дејвид Чејс, заједно са Лоренсом Конером потписује сценарио за филм “The Many Saints of Newark”, чија је радња смештена у време побуне у Њуарку током 1960-их година, када су се припадници афро-америчких и италијанских заједница жестоко сукобили, при чему се нарочито истиче окршај гангстерских банди.

Уз младог Гандолфинија, улоге у филму ће тумачити: Алесандро Нивола, Џон Бернтал, Били Магнусен, Вера Фармига и Кори Стол.

Серија „Сопранови“ која је недавно прославила 20 година од премијере, сматра се једном од најбољих у историји америчке телевизије. Лик антихероја Тонија Сопрана, који је Џејмсу Гандолфинију донио Златни глобус, три Емија и награде удружења америчких глумаца, био је парадигма лика који је променио кључни концепт у начину на који су се телевизијске серије до тада правиле.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести