Институт за уметничку игру обележава пети рођендан

БЕОГРАД: Премијером плесног пројекта "Showcase: Сањање уметничког сна", 1. децембра на сцени театра "Вук Стефановић Караџић", Институт за уметничку игру обележиће пет година од оснивања.
e
Фото: pixabay.com

"Showcase" чини избор најбољих радова гостујућих кореографа и студената Института, а програм је осмишљен како би представио разноврсност раличитих пракси у оквиру којих се образују студенти: класичан балет, савремена игра, народна игра и музика, перформанс и филм.

Своје кореографије представиће балет мајстор Бахрам М. Јулдашев, Лоранд Заћар (Мађарска), Дагмар Дахауер (Аустрија) и студенти Катарина Стојковић, Катарина Илијашевић, Никола Павловић, Лука Стојковић, Тамара Љесар, Никола Кораћ, Сандра Милошевић, које ће извести компанија Балет младих, Транситион Данце компанија и студенти свих година и одсека.

О Институту за уметничку игру декан и оснивач Владимир Томашевић каже да оно по чему се овај колектив издваја, је управо "та стваралачка енергија која је присутна свих ових година и која као таква, успешно жеље претаче у реалност".

Институт је основан пре пет година, а акредитовао је своје прве академске студијске програме већ 2016. године, на основним и на мастер студијама.

Смерови класичног балета, савремене игре, балетске педагогије и кореографије који су тада започети, данас успешно допуњавају и колеге сценске народне игре.

"У години када славимо наш пети рођендан, у већ завидно широкој лепези формалних високошколских студијских програма, убрајамо, и новоакредитовани студијски програм докторских студија из уметничке игре и перформанса", поручују из Института.

Улаз за публику је бесплатан, а број места је ограничен.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести