Изабран представник Србије на међународној изложби архитектуре у Венецији

Србију ће на 17. Међународној изложби архитектуре у Венецији, која ће се одржати од 23. маја до 29. новембра представљати пројекат “Осми километар”, ауторског тима који предводи Ива Бекић.
e
Фото: pixabay.com

Представник Србије на Венецијанском Бијеналу архитектуре изабран је на конкурсу који је Музеј примењене уметности расписао у сарадњи са Удружењем архитеката Србије. Циљ конкурса био је избор пројекта који ће одговорити на задату тему Бијенала: “Како ћемо живети заједно”. На расписани конкурс стигло је 39 радова, а одлуку је донео жири формиран од чланова Стручног савета за припрему наступа Србије на Бијеналу архитектуре на челу са мр Љиљаном Милетић Абрамовић.

Како је оцењено, изабрани рад на веома директан и смислен начин отвара питања односа живот - рад - град: „На конкретном примеру града Бора, рударског, постиндустријског града, као студији случаја, парадигматично и метафорично се отварају бројне теме терен, рад и индустрија, живот заједнице, екологија, депопулација и промена структуре становништва”.     

Е. Н. Л.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести