Изложба Марине Милев у Културном центру Новог Сада

У Ликовном салону Културног центра Новог Сада (Католичка порта 5) у понедељак у 19 часова отвра се изложба слика „Апсолутно стварно“ Марине Милев, уметнице из Бора.
kulturni centar novi sad screenshot
Фото: Youtube Printscreen

Ауторка наводи да њени радови имају за циљ да прикажу реалност ин тото са својим видљивим и невидљим бићима и контрадикторностима, питајући се да ли постоји консензус око тога шта је заправо стварно, а шта не, шта је обојено утисцима, вредностима, очекивањима и најразличитијом комбинацијом емоција. У својим радовима, кроз ликовну форму, разматра шта је свет идеја, а шта његова пројекција, шта се налази иза или испред значења речи и различитих конструкција.

- Реалност је виђена као нешто што је круто, опипљиво, са јасним границама, насупрот машти, илузији и апстракцији, сновима и игри. Мој задатак није само да прикажем хиперреално, надреалано или неку интегралну стварност, већ да испитам да ли се иза крутих површина реалног можда крије низ невидљивих архетипова као и наша лична митолошка и зооморфна бића. Сумња у постојање оностраних светова нас суочава са потребом да измислимо нови принцип реалности, а то је за мене тотална синтеза унутрашњег и спољашњег света, превођење небеског и фантастичног у оно што се приказује као стварност. Хоћу да изломим постулате реалног и свакодневног, да пореметим просторне и временске планове, да укрстим људе и животиње, фантазију, чињенице и садржај који се појављује у разноврсним медијима- каже Марина Милев.-То је мој колаж живота. У свом раду примењујем метод неспутане артикулације несвесног, односно радим спонтано, без унапред детерминисане идеје онога што желим да добијем као крајњи резултат. Нова димензија је ту, само ако пажљиво и маштовито погледамо око себе. Она је по?еднако застрашујућа и ушушкано блиска.

Марина Милев (Бор, 1982) завршила је Вишу школу ликовних и примењених уметности у Београду 2003, а затим је 2007. дипломирала на Академији уметности у Новом Саду. Бави се сликарством, илустрацијом и графичким дизајном. До сада је имала тринаест самосталних изложби у Београду, Бору, Новом Саду, Ужицу, Сомбору, Зрењанину, Зворнику, на Златибору, Љубљани и Цириху. Живи у Бору. Изложба ће трајати до 19. августа.

        Н. П.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести