Изложба Наташе Јанковић у КЦНС

У Ликовном салону Културног центра Новог Сада у Католичкој порти отворена је изложба „Сећам се тебе“ младе београдске уметнице Наташе Јанковић.
д
Фото: Промо

У питању је нови циклус слика, акрил на платну, као и колажа. Представљајући ове радове Бранка Милутиновић издваја мотив мора, јасне и живе боје и композиције које доносе искуство оностраног и имагинативног.

-  Очаравајући призор мора, као и обриси обале, форми пејзажа датих понекад орнаментално, обликовани су широким сегментима боје. Боја и светлост су ту да уметница оствари максималну изражајност у стварању простора слике, а утисак који оставља јесте једноставност призора и удаљеност од материјалне стварности. Управо те карактеристике дају Наташиној слици наговештај тајне и романсе, и неку атмосферу ишчекивања – наводи Бранка Милутиновић. - Она експерементише са бојом, игра се са њом, и у томе се уочава интензитет њене перцепције, а у композиционим плановима низом слојевитих трака боје у простору слике прелази у особену апстракцију која чини аутентичан и препознатљив изглед Наташине слике.

Наташа Јанковић (Београд, 1992) завршила је основне и мастер студије сликарства у Београду на Факултету ликовних уметности 2016. у класи код Радомира Кнежевића. До сада је имала осам самосталних изложби а излагала је и на низу колективних поставки. Изложба може да се погледа до 6. септембра.

Н. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести