Изложба “Соба са погледом 2” поводом 60 година Галерије КЦБ

Други део изложбе “Соба са погледом #2” биће отворен 28. децембра у Ликовној галерији Културног центра Београда (КЦБ), поводом 60 година те Галерије, и трајаће до 21. јануара 2021,најавили су из ове установе.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Аутори ове колективне изложбе су: Радош Антонијевић, Ненад Малешевић, Бојан Бем, Дејана Вучићевић, Габриел Глид, Весна Голубовић, Марија Драгојловић, Ивана Ивковић, Љиљана Јарић, Немања Лађић, Горанка Матић, Ивана Попов, Јелица Радовановић, Дејан Анђелковић, Милица Ружичић и Иван Шулетић.

Изложба “Соба са погледом”, која има назив према истоименом роману и чувеном британском филму, приређује се поводом успешних и креативних 60 година деловања Ликовне галерије КЦБ у култури града, земље и окружења, и представља својеврсни омаж традиционалној изложби “Београд инспирација уметника”.

Пројекат доноси дела више аутора који живе и стварају у престоници, и представља избор фотографија и видео радова који се могу схватити као збирка коментара на савремени Београд.

Четрнаест различитих погледа и одломака из визуелних дневника указују на уметничке праксе и субјективне перцепције једног погледа, једне теме и једног града.

Од интимних, унутрашњих перцепција и хроничарских забелешки до потпуно концептуалних приступа, селекција радова и аутора различитих генерација сецира, продубљује и испитује границе саме теме.

Кустоси ове изложбе су Светлана Петровић и Гордана Добрић.

Такође, у простору КЦБ-а, у Галерији Артгет на програму је и даље изложба “Драма у фотографији - Фотографска слика на Факултету драмских уметности и 50 година Катедре камере”, која бележи радове студената са ФДУ на предмету Фотографска слика, а уједно се и обележава јубилеј 50 година од оснивања Катедре камере.

Излагачи су студенти ФДУ и гостујући уметници - студенти Факултета примењених уметности.

У галерији “Подроом”у доњем нивоу КЦБ-а изложени су радови “Деја ву” аутора Бориса Бурића, интермедијалног уметника из Београда.

Његови радови су концептуално оријентисани и често засновани на идеји друштвене и уметничке критике које изражава у галеријском простору и уметничким акцијама ван галерија.

Поље интересовања су му - филм, фотографија, акција, перформанс и колаж.

Радно време галерија је сваког дана од 12 до 18 часова, осим недељом и током новогодишњих и божићних празника.

Улаз је слободан, а број посетилаца је ограничен на 10 особа у галерији.

Програм ових галерија КЦБ подржавају Град Београд - Секретаријат за културу и Министарство културе и информисања.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести