Изложбе у Шок-задрузи и КЦНС

Ликовни живот у Новом Саду је богатији за две нове изложбе које се отварају у уторак у 19 часова.
e
Фото: Dnevnik.rs

У Централној галерији Шок задруге (у пасажу Змај Јовине 22 ) је изложба Симоне Долинге “Из утробе”. Ауторка указује да су слике настале из жеље да се развије интуитивно поимање ствари, да се пригуши сувишно аналитично размишљање. Привлаче је слике отворених предела, органске масе, животиње, боје које ређе виђа, манифестација непосредног што долази из природе или из сопствене унутрашњости, а што јој недостаје у свакодневици. Отуда је и изложбу назвала “Из утробе”, као превод фраза висцерал, гут феелинг и као најкраћи начин да опише осећај унутрашње чежње и стремљења.

Симона Долинга је графички дизајнер и илустратор, завршила је примењену графику на Факултету ликовних уметности у Букурешту. Ради у Радио Телевизији Војводине као графички дизајнер. Изложба се може погледати до 9. априла (од уторка до петка од 12 до 18 часова).

Серија дигиталних принтова „Просторне варијације“ Марије Лабудовић Пантелић биће представљена на изложбу у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Ови принтови настајали су током протекле три године као део уметничко-истраживачког пројекта у оквиру рада на докторским студијама на Факултету примењених уметности у Београду.

Полазиште у истраживању перцепције и доживљаја који произилазе из потенцијала текстила и фотографије као и њиховог садејства, ауторка по речима професорке Јадранке Симоновић налази у истраживању у области неуронауке. Ова серија фотографија је усмерена ка имагинацији нових естетских релација између уметничког рада и посматрача, односно нове осећајности.

Марија Лабудовић Пантелић  је докторанд ФПУ у Београду где је и дипломирала 2008. на смеру Дизајн текстила. Од 2010. ради у Музеју примењене уметности у Београду. Изложба траје до 1. априла.

Н. П.

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести