Изузетна Вукова награда Пери Зупцу

Културно-просветна заједница Србије 55. пут је доделила Вукову награду за нарочите резултате остварене у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке у Републици Србији и на свесрпском културном простору.
е
Фото: Youtube Printscreen

Ово високо признање добили су народни уметник Предраг Живковић Тозовац, филмски уметник Божидар Зечевић, привредник и мецена културе Милутин Игњатовић, чемблисткиња проф. Смиљка Исаковић, као и ликовни уметници мр Лепосава Милошевић Сибиновић и Мирко Мркић Острошки. Награђени су и Народна библиотека “Ресавска школа” из Деспотовца, драмски писац и редитељ Братислав Петковић, професор Филолошког факултета др Бошко Сувајџићу, као и “Политикин забавник”..

Жири за додељивање Вукове награде ове су године творили академски сликар Момчило Антоновић, књижевници Милован Витезовић, Селимир Радуловић и Живорад Ајдачић, историчар др Жарко Димић, музички уметници Урош Дојчиновић и Бора Дугић, оријенталиста проф. др Дарко Танасковић, сликар Радован Трнавац Мића и проф. др Елизабета Ристановић са ВМА. На предлог овог жирија Извршни одбор Културно-просветне заједнице Србије донео је једногласну одлуку о добитницима Изузетне Вукове награде. То признање су завредели књижевник Перо Зубац, Гимназија из Сремске Митровице и Пољоприврдена школа са Домом ученика “Соња Маринковић“ из Пожаревца.

Награде ће бити уручене почетком фебруара у Председништву Републике Србије. 

М. С.                                            

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести