КЦВ „МИЛОШ ЦРЊАНСКИ“  Продужен конкурс за доделу Искре културе

Културни центар Војводине „Милош Црњански“ продужио је рок за подношење пријава на конкурс за доделу годишњих награда – Искре културе, Медаље културе за мултикултуралност и интеркултуралност, Медаље културе за очување културног наслеђа и Медаље културе за животно дело.
Iskra kulture godišnja nagrada KCV „Miloš Crnjanski“ Foto:A. Pap
Фото: Искра култура годишња награда КЦВ „Милош Црњански“ Фото:А. Пап

 Искра културе се додељује младом аутору до 35 година за све области савременог стваралаштва, од књижевности и музике до мултимедије и уметничке фотографије.

Медаља културе за мултикултуралност и интеркултуралност додељује се појединцу у области очувања и развијања вишејезичности и културне баштине националних заједница које традиционално живе на подручју Војводине; Медаља културе за очување културног наслеђа додаљује се за допринос појединцу у истраживању, заштити и коришћењу духовне и материјалне културне баштине у АПВ, док се Медаља културе за животно дело, тј. за укупно стваралаштво/рад, додељује појединцу за дугогодишње континуирано уметничко стваралаштво, које је обележило време у ком је настајало, представљајући трајно културно добро АП Војводине.

Конкурс је отворен до 26. новембра 2019. године, а пријавни лист се можепреузети на интернет страници www.kcvmc.rs .

 М. С.

 

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести