КОД НАС ИЗАШЛА АУТОБИОГРАФИЈА МЕТЈУА ПЕРИЈА Имао је све, а био је дубоко несрећан

Уредник у издавачкој кући Лагуна Срђан Крстић каже да није изненађен смрћу глумца Метјуа Перија, чија искрена аутобиографија показује да је упркос успеху био дубоко несрећан, да му нису покушали помоћи, и да њено читање може бити корисно свима.
5
Фото: Youtube Printscreen/ ABC News

Крстић је рекао Тан‌југу да нема информацију да је Пери (1969-2023) био спреман да дође на промоцију своје аутобиографије у Београд, а у јавности поменут износ од 100.000 или 200.000 долара издавачке куће немају за долазак писца, нити би неки тираж у Србији то могао исплатити.

Према његовим речима, Перијева књига "Пријатељи, љубавници и велика страшна ствар" је била у плану за почетак следеће године, њена припрема је била у завршној фази, а издавање је убрзала изненадна глумчева смрт.

Крстић је признао да га Перијева смрт није зачудила, јер и поред тога што се није дрогирао, имао је доста проблема са здрављем, који последњих година нису били директно везани за зависност.

"На мене је оставило најјачи утисак да је то човек који је имао све, био је леп, млад популаран, имао пуно новца, а био је дубоко несрећан", оценио је Крстић.

Према његовим речима, књига говори о томе да је без обзира шта нам се представљало да је циљ у животу, битно оно што је у нама самима.

"Кад је имао све и био један од најпопуларнијих на планети, био је дубоко несрећан. Како сам каже: „Седео сам по ћумезима, контактирао са дилерима и правио планове како ћу да обезбедим себи пилуле'", рекао је Крстић.

Пери је био зависник од алкохола и медикамената, и није могао изаћи из празнине коју је осећао дубоко у себи, без обзира на све што је постигао, додао је Крстић.

Поменувши да је био у вези са глумицом Гвинет Палтров, као и Џулијом Робертс, "коју је оставио јер се увек плашио да не буде остављен", Крстић је оценио да такав поступак указује на превентивни "механизам да не би био повређен и остављен".

"Кад је видео Робертс у тренутку кад је примала Окара, био је у болници на одвикавању, само се покрио преко главе. Човек који је био свестан шта пропушта због онога што га мучи, а не зна како са тим да се избори", навео је Крстић.

Перијев лик Чендлера Бинга из "Пријатеља" многима је обележио младост, одрастање и живот, а Крстић је додао да је то била успешна и фина серија у којој није било ружних ствари, а када умре глумац "на неки начин умре и лик, и то је оно што људе погађа"

"Људи од аутобиографије очекују све, и он је то урадио. Не помиње имена неких глумица и ликова који су били значајни у његовом животу, али причао је о себи веома отворено и то је јако ретко", приметио је Крстић.

Оценио је да, да су се неки други људи можда запитали да Пери има проблем и да би му било потребно лечење, он онда можда не би давао "Пријатељима" оно што је давао 10 година, јер је "такав какав је, био користан серији".

"То су нека морална питања која се постављају. То је човек са проблемом за кога су сви знали, и нико се није трудио много да помогне и избави га из тога, да каже: 'Нећеш играти у серији ако се не средиш'. Није било услова, он им је одговарао такав", навео је Крстић.

Наводећи да Пери "други пут није имао", Крстић је оценио да је зато "књигом желео да помогне другима да се лече од зависности''.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести