„Кодови“ Данила Вуксановића у Суботици

СУБОТИЦА: У Српском културном центру „Свети Сава“ у Суботици (Задужбина Душана Радића) данас ће бити отворена изложба новосадског уметника мр Данила Вуксановића под називом „Кодови“.
d
Фото: Ilustracija

Изложба се састоји од тридесетак слика и објеката изведених у комбинованој техници насталих у последњих неколико година.

Као о ретко коме из његове генерације, о Данилу Вуксановићу је могуће говорити као о сликару-интелектуалцу, о ствараоцу који инсистира на постмодернистичком карактеру и значају садржаја у својим сликама. При томе, садржај у слици никада није плод пуке потребе за дескриптивном нарацијом, већ се овде ради о наративу-тези, о настојању да се одређене теме сублимно сликовно и ликовно концептуализују, проблематизују, филозофирају, написао је о његовом раду ликовни критичар Сава Степанов.

Данило Вуксановић је рођен је 29. децембра 1973. године у Сомбору. Дипломирао је 1998. на Академији ликовних уметности у Новом Саду, смер графика. Магистрирао је на истој Академији, смер цртање 2005. године. Члан је међународног музејског комитета (ICOM), Удружења ликовних уметника Војводине и Удружења ликовних уметника Србије. Пише ликовну критику. Самостално излагао преко 60 пута у земљи и иностранству (САД, Италија, Мађарска). Пише ликовну критику. Запослен је у Галерији Матице српске као виши конзерватор-рестауратор.

М. С.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести