Коларчевој задужбини значајна донација из Мађарске

БЕОГРАД: Задужбини Илије М. Коларца потписала је уговор о донацији са компанијом Smart Energy Investment Kft Будимпешта уз подршку амбасадора Мађарске Атиле Пинтара и почасног конзула Мађарске Немање Милутиновића, саопштила је ова установа културе.
k
Фото: Youtube Printscreen

Донација за најстарију културно-образовну институцију у Србији обухвата шест рачунара за потребе архивирања аудио и архивске грађе и реализацију музичких програма и предавања.

Амбасадор Пинтар подржава активности мађарских компанија и позива и друге фирме да помажу заједницу.

"Препознајемо потребе грађана и желимо да укажемо да све што се односи на неговање и развој кулутуре, образовање и рад са децом има подршку наше земље", изјавио је амбасадор додајући да верује да ће донација бити прва у низу.

У овој години фирма Smart energy Investment имала је више донација, а као новогодишњи поклон одлучила је да донира Коларчевој задужбини.

“Србија и Мађарска имају одличну сарадњу, а донације су један од сегмената који препознају добре компаније”, рекао је Немања Милутиновић, те додао да се инвестиције последњих година повећавају, а да ће их у будућности бити још више. .

Обрад Тадић, директор фирме Smart Energy Investment, истакао је да је рачунарска опрема само део потреба које су неопходне на Коларцу, а овим новогодишњим даром желе да подстакну и друге фирме и појединце да се прикључе пројекту помоћи Коларцу.

"Сви смо свесни колико су протекли месеци било изазовни у свим сегментима друштва, па самим тим и у култури. Стога је неопходно да се овакве установе прилагоде функционисању у овом времену и свиме што оно носи, како би наставиле квалитетно и ефикасно да испуњавају своју узвишену друштвену улогу и оплемењују, а потребна им је подршка свих нас", нагласио је Тадић.

Најавио је да ће следећи корак бити надградња интернет сајта Коларца и поизвао је људе добре воље да се укључе и помогну.

“Ми нисмо буџетска институција и неопходна нам је подршка успешних компанија и предузећа у реализацији квалитетних садржаја у различитим областима делатности којима се бавимо и зато се захваљујем за ову изузетну донацију” рекла је управница Коларчеве задужбине Јасна Димитријевић.

На Коларцу се у току године организује више од 200 концерата и 200 различитих предавања за све генерације, а редовно одржава бесплатне програме уметничке музике (концерти класичне музике у Галерији и недељом у Великој сали од 11 сати) и предавања.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести