Конкурс КЦНС: Ауторски приступ графичком медију

НОВИ САД: Културни центар Новог Сада расписао је конкурс за учешће на фестивалу НОАфест 2019, који ће се одржати по шести пут на више локација у Новом Саду: у просторима Ликовног салона и „Трибине младих" Културног центра, културној станици „Еђшег" и Културном центру „Лаб".
KCNS
Фото: КЦНС

Тема овогодишњег фестивала је Млада графика – ауторски приступ графичком медију. Формат: максималне димензије матрице 100X70, максималне димензије папира 120 џ80 цм. Право учешћа имају аутори до 40 година старости. 

Заинтересовани аутори треба да пошаљу фотографије циклуса од 10 радова у електронској форми (формат јпг, резолуција 300дпи), уз основне податке о раду (назив рада, техника, формат, година настанка), као и кратку биорафију на: noafest2019@gmail.com најкасније до 25. маја. 

Пријављени радови могу бити изведени у свим техникама класичне ручне штампе, дигиталне штампе и експерименталних процеса. На фестивал могу да се пријаве радови који за своју основу имају или јесу неко од дводимензионалних графичких медија (графички лист, фотографија, типо-дизајн, storyboard, итд).

Селектори овогодишњег фестивала одабраће три аутора који ће као награду добити реализацију самосталне изложбе у Ликовном салону, „Трибини младих" КЦНС и у КЦ „Лаб", 2020. године. Организатор, поред простора и програмске реализације, обезбеђује и двојезични каталог-брошуру, који ће се штампати после одржавања фестивала, јер је предвиђено да се репродукују и фотографије са програмских дешавања. Резултати конкурса биће објављени до 10. јуна, а одабране радове треба доставити до 15. августа на адресу Културног центра Новог Сада, Католичка порта 5, Нови Сад, с назнаком за НОА ФЕСТ 2019.

Н. П.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести