Конкурс за изложбени програм на Ноћи музеја

У знак сећања на историчарку уметности и дугогодишњу сарадницу Ноћи музеја, како организатори истичу, Фонд је основан како би подстакао развој креативних кустоских идеја, подржао иновативне приступе када је реч о интеракцији са младом публиком.
w
Фото: pixabay.com

Андрићева је током вишедеценијске каријере радила у ЈП Београдска тврђава, Секретаријату за културу Скупштине града Београда, Центру за ликовно образовање у Шуматовачкој и у Дому културе у Лазаревцу.

Била је чланица Управног одбора Народног музеја и учествовала је у креирању мастер студија на Архитектонском факултету у Београду.

Посетиоци Ноћи музеја посебно памте њене изложбе инспирисане романом "Мајстор и Маргарита" или пак ликом и делом Мустафе Голубића.

Конкурс за најбољи премијерни програм 17. Ноћи музеја у Београду има наградни фонд у износу од 150.000 динара, а додељиваће се институцији и аутору пројекта који кроз своје активности током 16. маја задовоље критеријуме - оригиналност идеје, иновативни приступ у реализацији, креативност решења, примена постулата савремене музејске праксе, интеракција с публиком, посећеност и атмосфера коју програм ствара.

Право учешћа имају искључиво садржаји осмишљени за то вече, а заинтересовани се могу пријавити до 1. априла на адресу koordinacija@nocmuzeja.rs.

Гласање публике биће организовано по принципу анкете у току саме Ноћи музеја и то на локацијама које учествују у конкурсу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести