Конкурс за визуелне уметнике за резиденцијални програм у Новом Саду

Мултимедијални центар Лед арт из Новог Сада и Агенција Комуникарт из Панчева позивали су визуелне уметнике и стрип ауторе из Србије да се пријаве за први резиденцијални програм у оквиру новог пројекта "Remix Comix" који ће се одржати у Новом Саду, од 17. до 31. октобра 2022. године, најавили су организатори.
umetnost cetkice
Фото: pixabay.com

Позив је отворен за двоје уметника/ца из Србије, без ограничења по питању старосне доби учесника/ца, као ни уметничке дисциплине којом се баве.

Организатор обезбеђује смештај и хонорар за учеснике резиденције.

"Remix Comix" је пројекат подржан од стране Европске комисије кроз програм Креативна Европа, и реализује се у сарадњи шест удружења - MMC Лед арт Нови Сад, Лустр Фест Праг, Комуникарт Панчево, Форум Љубљана, Zid teather Амстердам и Фондација Нови Сад - Европска престоница културе 2022 Нови Сад.

Пројекат има за циљ да истражи локално културно наслеђе микросредина, специфичне историјске моменте, значајне личности, урбане легенде и хероје из краја, и представи их публици кроз форму стрипа.

Специфичност пројекта је у томе што ће локално културно наслеђе сагледавати из угла социјално осетљивих и угрожених група, чији ће представници бити укључени у рад са уметницима/цама.

Крајњи циљ АИР програма је настанак уметничког дела у форми стрипа у јавном простору.

На истом задатку сарађиваће десет учесника/ца из четири државе - Чешке, Холандије, Словеније и Србије, током две недеље заједничког рада.

О избору добитника конкурса одлучиваће петочлана комисија састављена од представника/ца партнера пројекта Remix Comix.

Имена добитника/це биће објављена 10. септембра на сајту Мултимедијалног центра Лед арт из Новог Сада и Агенције Комуникарт из Панчева.

Отворени позиви за резиденцијалне програме у Амстердаму, Прагу, Љубљани и Панчеву биће објављени накнадно.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести