КС Еђшег: Концерт “Молитва” вечерас на Фејсбуку

Концертом “Молитва” који ће бити изведен у простору КС Еђшег, уметници желе, да на дан Светог Саве пошаљу поруку мира, доброте и значаја културе, као основне и неотуђиве духовне потребе сваког човека
Edjseg/R. Hadzic
Фото: Р. Хаџић

НОВИ САД: Камерни концерт класичне литературе “Молитва”, у извођењу сопрана Зорице Белић и пијанисте Владимира Глигорића, биће приказан онлајн вечерас од 19 сати, путем званичне Фејзбук странице Културне станице Еђшег из Новог Сада.

Концертом “Молитва” који ће бити изведен у простору КС Еђшег, уметници желе, да на дан Светог Саве пошаљу поруку мира, доброте и значаја културе, као основне и неотуђиве духовне потребе сваког човека.

“Као уметници, имамо мисију да преносимо, у сваком тренутку, поруку важности лепоте стварања и неговања надвременске божанске искре у људима, као и суштинских, непролазних културних вредности, без обзира на тренутне околности”, истиче сопран Зорица Белић.

“Оне могу променити планове, али не и вредност људског живота и значај стваралаштва, као најсуптилније тековине еволуције људског духа, која и постоји да надвиси све деструктивно, а да надахњује и узвиси човека”, закључила је Белић.

У извођењу Белић и Глигорића, публика ће вечерас имати прилике да ужива у композицијама Вивалдија, Вердија, Пучинија, Рахмањинова, Чајковског, Скрјабина, Чилее, Пјацоле, Василија Мокрањца, Ивана Јевтића, Југа Марковића, Фостера и других.

У хронологији епоха на репертоару су дела од барока до 21. века, са темом молитвеног обраћања Творцу-Ствараоцу, заступљено у клавирским минијатурама, оперској и камерно-вокално- инструменталној литератури.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести