Култура на удару короне: Одложен Кустендорф, отказане преставе...

БЕОГРАД: Пандемија ковид-19 на почетку 2022. године утицала је на отказивање или померање неколико културних манифестација, од позоришних представа до филмских фестивала и музичких догађаја као што су "Кустендорф" или гостовање опере "Тоска" из Румуније.
Сирота Милева из Босне у нашој цивилизацији године 1878.
Фото: И. Прерадовић/ НП Суботица промо

Пре неколико дана саопштено да је Међународни филмски и музички фестивал "Кустендорф 2022" заказан за 22. јануар ипак померен за мај "због најновијег раста инфекције ковидом-19 и то његовом веома заразном омикрон варијантом".

Гостовање Румунске националне опере из Темишвара са опером “Тоска” најављено за 12. јануар у Мадленијануму јуче је отказано, како су навели из ове куће, "због погоршања епидемиолошке ситуације у Румунији и пооштравања мера њихове владе, као и због извесног броја чланова ансамбла који су болесни".

Из Народног позоришта је саопштено да је "због болести солисте" отказан балет "Крцко Орашчић" најављен за вечерас и 15. јануар, док је у Атељеу 212 је пре неколико дана "из превентивних разлога и болести глумца" отказано за 14. јануар планирана "Славна Флоренс".

Југословенско драмско позориште је отказало без образложења представу "Лоренцачо" предвиђену за 8. јануар, а позориште "Бошко Буха" је само саопштило да се "извођење представе ''Бокешки Д-мол'' планирано за 12. јануар отказује".

Удружење стрипских уметника Србије данас је саопстило да се "због најновије здравствене ситуације међу учесницима, посетиоцима и организаторима привремено отказују" њихови фестивалски и други програми заказани од 11. до 13. јануара у Дечијем културном центру Београда.

На музичкој манифестацији "Дани Спенса" 8. јануара је требало да учествује и загребачки поп рок састав Психомодо поп, али се уочи догађаја њихов певач Давор Гобац јавио фановима видео поруком са "не баш добрим вестима" пошто "због ковида" морају отказати долазак у Нови Сад.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести