Милана Терзић лауреат награде „Иван Радоњић“

Жири за доделу књижевне награде „Иван Радоњић“ за кратку причу, од свих радова приспелих на овогодишњи Конкурс, одлучио је већином гласова да прва награда припадне Милани Терзић, ученици IV/2 разреда Карловачке гимназије, за причу „Нигде, ништа“.
karlovacka gimnazija, ssusnjevic
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Награда се састоји од дипломе, уметничке фигурине „Пинго“, графике коју поклања Академија уметности у Новом Саду и комплета књига новосадског „Прометеја“.

Другу награду освојила је  Невена Цвијановић, ученица IV/1 разреда, за причу „Стокхолмски синдром“, а трећу Наташа Међеши ученица IV/5 разреда Карловачке гимназије, за причу “Од чега је саздано време?“. Добитницама друге и треће награде припашће комплети књига.

Подсетимо, Награда „Иван Радоњић“, која се ове године додељује двадесет и девети пут, установљена је са жељом да се трајно сачува успомена на једног од најбољих ученика – матуранта Карловачке гимназије, који је трагично преминуо 1991. године. За награду, иначе, конкуришу равноправно сви ученици завршног разреда Карловачке гимназије.

Награде ће добитницама бити уручене 14. јуна, у 18 часова, у Свечаној сали Карловачке гимназије, приликом проглашења најбољих матураната у овој школској години, а све награђене приче биће објављене у листу карловачких ђака и професора „Бранко“. 

М. С.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести