Манојловић: Сокој угроженим ауторима исплаћује 24.000 РСД

БЕОГРАД: У време корона епидемије многе институције и организације су престале да раде, а велики број њих је приморан да велики део посла обавља преко интернета. Таква је ситуација и у Сокоју организацији која штити ауторска права музичара, који су у овој ситуацији остали без могућности да уживо наступају пред публиком.
SOKOJ logo, Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Директор Сокоја Дејан Манојловић у допису Тањугу најавио је помоћ музичарима који су у околностима сузбијања епидемије корона вируса остали без могућности да наступају уживо пред публиком, а једна од тих мера је исплата 24.000 динара бесповратно.

Како је Манојловић нагласио, музички аутори чланови Сокоја су осетљива и угрожена категорија грађана ове земље.

Реч је о уметницима, композиторима музике, често истовремено и интерпретаторима, којима је практично онемогућен рад, као и смањено емитовање њихове музике. Надаље, постоје наши чланови, аутори, којима су приходи од Сокоја значајни за егзистенцију, јер су незапослени, самостални уметници, пензионери са малим пензијама, без других извора примања, казао је Манојловић и додао да баш у таквим околностима треба помоћи музичарима.

Зато смо, због њих, а да им помогнемо у овоме за све тешком тренутку, када се оправдано бојимо за себе и своје најближе, а истовремено трошимо више новца на заштитна средства, лекове и храну покушали да изнађемо могућност да добију једнократну помоћ, која би им у финансијском смислу помогла да превазиђу ове тешке тренутке и да дочекају редовну годишњу исплату тантијема. У том смислу, Управни одбоор Сокоја је донео одлуку којом се таквим, угроженим ауторима исплажује, из Фонда за социјална давања, износ од 24 хиљаде динара, рекао је Манојловић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести