Менсур: Требало би да људи без маски коначно укључе мозак

БЕОГРАД: Глумац Ирфан Менсур, који је био заражен корона вирусом, каже за Танјуг да је данас код неких људи присутан примитивизам јер многи себи могу да дозволе да у овој ситуацију не носе маске, као да верују да су потомци Бетмена, Супермена, Ајронмена и других супер хероја.
e
Фото: Youtube Printscreen

Цењени уметник је подвукао да са гађењем посматра такве људе. "Једноставно није ми јасно како је могуће да се у периоду новог таласа када има све више заражених и умрлих него раније, они могу да се опходе на такав начин, да се понашају неодговорно и да мисле да им вирус не може ништа”, изричит је Менсур.

Некада помишља, како каже, како би могао и физички да се обрачуна са свим тим људима, иако не спада у људе који су склони насиљу.

"Не могу поуздано знати да ли нас маске заиста у потпуности штите од пандемије, али свакако да ни ти који не носе маске то не знају боље од мене. Ако је речено од стране стручних лица да се маске носе, зашто то не послушају и не доводе у ризик себе и људе око себе? Стварно не разумем такво понашање", изричит је Менсур.

Глумац је и сам био изложен пандемији ковида 19 и сада мирује.

Све се то тогодило на припремању нове представе "Ана Карењина" у режији и драматургији Менсура, према капиталном делу Лава Николаја Толстоја.

Како наводи глумац, био је осредње тежи случај, а на корону је позитивна била и главна глумица тог комада Драгана Мићаловић.

"Знате како, и када прође вирус, потребно је барем 20 до 30 дана да се опоравите, а за неке кажу и до пола године. Онда вам се снага враћа на праву меру, и од тада зависи даље како можете функционисати, радити, планирати нове пројекте", казао је Менсур.

Представа "Ана Карењина" би требало да буде премијерно изведена до Нове године на сцени Народног позоришта у Нишу, макар и у 12 сати, како напомиње Менсур, јер сада тако играју представе по позориштима, по новим мерилима.

Осим тога, глумац је крајем октобра имао премијеру представе “Казабалкан” према драми Горана Стефановског на сцени Народног позоришта Тимочке Крајине “Зоран Радмиловић”, чиме су затворени 29. "Дани Зорана Радмиловића", веома цењен позоришни фестивал.

Тај комад је Менсур чувао још од 1997. године и тек сада је први пут режирао, а иначе драма није ни извођена у Србији.

Матично позориште овог глумца ЈДП објавило је репертоар према коме се све представе у децембру изводе од 12 сати.

"У позоришту ЈДП ја нисам више члан, него сам пензионер, али наравно играм активно у разним представама, које ставе на план, онда га повуку, јер су то велики ансамбли, и многи буду заражени, па не могу да играју, тако да сада чекам даље шта ће бити", каже Менсур.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести