Милош Шобајић 5. марта отвара Галерију Комбанк Дворане

БЕОГРАД: Галерија Комбанк Дворане биће свечано отворена 5. марта изложбом слика, скулптура и видео рада савременог сликара и свестраног уметника Милоша Шобајића,саопштили су из те установе културе.
sobajic
Фото: Instagram/ printscreen

Нова поставка ће представити седам монументалних слика насталих у последњих 10 година, као и слика која је обележила почетак стваралаштва овог уметника у Паризу, као и три уметникове скулптуре које су излагане широм Европе,а које ће остати део трајне уметничке поставке Комбанк Дворане.

На отварања изложбе која ће трајати до 25. марта, биће представљена и аутобиографија Милоша Шобајића , "Мојих девет живота" у издању куће "Вукотић Медиа".

Милош Шобајић је српски и француски уметник, рођен 1945. у Београду, а дипломирао је Ликовну академију 1970. године.

Живи и ради у Паризу од 1972, а 2005. у Београду један је од оснивача Факултета за уметност и дизајн при Универзитету Мегатренд, на којем је професор и декан од 2014. године.

Био је и гостујући професор на “Luxun Academy of Fine Arts” у Кини, где је предавао сликарство од 2004. до 2006. године.

У веома богатој каријери имао је преко 80 самосталних и чак 420 двадесет групних изложби по свету и његова дела се налазе у 40 музеја по свету.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести