Министарка културе Гојковић посетила Галерију Милене Павловић Барили

ПОЖАРЕВАЦ: Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић посетила је данас Галерију Милене Павловић Барили у Пожаревцу и са управницом Љиљаном Дабић разговарала о пројекту изградње нове галерије, саопштило је Министарство културе.
maja gojkovic
Фото: Tanjug (Tanja Valič, arhiva)

На радном састанку којем је присуствовао и градоначелник Пожаревца Саша Павловић, Гојковић је истакла да је Милена Павловић Барили својим радом заслужила бригу читаве државе и да ће Република и Министарство помоћи у томе.

Током посете Галерији Гојковић је истакла да је један од њених приоритета да током мандата посети установе културе, додајући да је упозната са плановима да уз постојећу кућу, коју је Миленина мајка поклонила граду Пожаревцу како би њене слике биле изложене и доступне широкој публици, сада буде изграђена и нова галерија.

“Милена не припада само Пожаревцу, већ заслужује поштоваnjе и национални третман, јер она у свету представља бренд Србије што ми треба да искористимо. Својим радом је заслужила да је подигнемо на пиједестал коме она као сликарка заслужује да добије од стране Србије и Министарство културе и информисања ће на сваки начин помоћи”, поручила је министарка.

Гојковић је подвукла да је циљ да се заједно са Министарством туризма, такође вољним да помогне Граду Пожаревцу и овој Галерији, ускоро добије културно здање које ће Пожаревац поставити на мапу важних туристичких потенцијала државе Србије.

Министарка је подсетила да се ове године обележава 111 година од рођења велике сликарке, која је обележила једну епоху у историји уметности тадашњих југословенских простора - српског, европског и светског сликарства.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести