"Мућке" на поштанским маркама поводом јубилеја

ЛОНДОН: Британска краљевска пошта је одлучила да обележи 40. годишњицу омиљене ББЦ-јеве хумористичке серије „Мућке“ новом специјалном едицијом поштанских марки на којима ће се наћи ликови Дел Боја, Роднија и њихових пријатеља из популарног серијала.
r
Фото: Youtube Printscreen

Осам од 12 специјално дизајнираних маркица, које ће бити у продаји од 16. фебруара, засновано је на познатим репликама из серијала, док су остале четири фокусиране на четири главна лика Тротерових, а она са ликом Дел Боја наравно носи чувену поруку: “У ово време следеће године бићемо милионери!", преноси Скај њуз.

„Мућке“ су први пут приказане 1981. године и пратиле су доживљаје два брата, уличних трговаца из лондонског предграђа Пекама, који покушавају да се обогате, старијег Дел Боја, кога је тумачио Дејвид Џејсон и његовог мање сналажљивог млађег брата Роднија, кога је глумио Николас Линдхерст.

Осим Дел Боја и Роднија, серију су обележили и споредни ликови попут њиховог деде ујка Алберта, Ракел и Касандре, Марлин и Бојсија, чистача улице Тригера, Микија Пирса као и Мајка, конобара у локалном пабу "Рагина глава" где се цело друштво окупља.

Серија је приказивана седам сезона, са преко 60 епизода и неколико божићних специјала, а званично је укинута 2003. године, наводи Скај њуз.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести