НАПУСТИО НАС ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ Дејвид Мекалум преминуо у 90. години (ФОТО, ВИДЕО)

Шкотски глумац умро је у понедељак природном смрћу, а у последњим тренуцима био је окружен породицом док је био у болници.
d
Фото: Youtube Printscreen

Једна од највећих телевизијских звезда 1960-их година који се прославио улогом руског шпијуна Иље Курјакина у остварењу "The Man from U.N.C.L.E.", Дејвид Мекалум, преминуо је у 90. години.

Шкотски глумац умро је у понедељак природном смрћу, а у последњим тренуцима био је окружен породицом док је био у болници.

- Дубоко смо тужни због смрти Дејвида Мекалума и привилеговани смо што је CBS био његов дом толико година. Дејвид је био надарен глумац и писац, и волели су га многи широм света - објавио је NCIS на друштвеним мрежама.

Фото: Tanjug (AP Photo/Richard Drew, File)

Дејвид је рођен у Шкотској, као син двоје музичара. Имао је седам деценија дугу глумачку каријеру, још од студентских дана 1950-их на лондонској Краљевској академији драмске уметности, где је једна од његових другарица била будуćа звезда Џоан Колинс.

Каријеру је започео споредним улогама у разним остварењима, али га је прославила улога у шпијунској серији "The Man from U.N.C.L.E., да би 4 деценије касније освојио нову генерацију публике у популарној серији "NCIS".

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести