Ненад Јездић нови члан ЈДП-а

БЕОГРАД: Глумац Ненад Јездић је после вишегодишње успешне сарадње постао члан ансамбла Југословенског драмског позоришта саопштили су из ЈДП-а
nenad jezdic
Фото: Tanjug (video, arhiva)

Последњих година Ненад Јездић има запажене улоге у представама "Ујка Вања" Антона Павловича Чехова у режији Егона Савина, "Краљ Бетајнове" Ивана Цанкара у режији Милана Нешковића, "Тако је (ако вам се тако чини)" Луиђија Пирандела у режији Јагоша Марковића, "Под жрвњем" Драгослава Ненадића у режији Егона Савина и "Путујће позориште Шопаловић" Љубомира Симовића у режији Јагоша Марковића.

Играо је на сцени Југословенског драмског позоришта и у представама "Родољупци" Јована Стерије Поповића у режији Дејана Мијача (2003) и "Тераса" Јована Христића у режији Тање Мандић Ригонат (2004).

За улоге у представама ЈДП-а добио је бројне награде: за улогу Јозефа Кантора у представи Краљ Бетајнове добио је Награду града Београда за позоришно стваралаштво у 2018. години и награду "Милош Жутић" Удружења драмских уметника Србије за 2018. годину.

На фестивалу Малих сцена у Ријеци 2018. добио је награду "Вељко Маричић" за најбољу епизодну улогу у представи "Тако је (ако вам се тако чини)".

Добитник је Годишње награде ЈДП-а за улоге у представама Краљ Бетајнове и Ујка Вања и награде "Бранка и Млађа Веселиновић" Фондације Југословенског драмског позоришта за улогу у представи Краљ Бетајнове 2019.

Дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности у Београду. Од 1998. године био је стални члан Атељеа 212. Поред Атељеа 212 и ЈДП-а, играо је и на другим позоришним сценама.

Добитник је бројних награда за улоге остварене у позоришту и на филму.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести