Нова серија Марвелових стрипова

Продукција "Марвел" ове године у своју серију издања планира уврстити и нови стрип под називом "Марвели", који би на тржишту требало да се нађе почетком маја, пишу Независне.
e
Фото: pixabay.com

"Марвели" није обичан тим суперхероја, као што би наслов могао да открије. У питању је дело писца "Осветника" и "Астро Ситија" Курта Бусиека, које је описано као најишчекиваније остварење у Марвеловом универзуму.

"'Марвеле' је најлакше описати као остварење које ће читаоцима на страницама понудити избор да путују куда они желе. То је група свих хероја на једном месту", рекао је Бусиек.

Он је додао да у стрипу неће представити јунаке као један тим, већ је у питању концепт или сопствени универзум, јер ће бити представљени сви јунаци и негативци у новом светлу.

"Читаоци ће пратити авантуре хероја и негативаца данашњице, али ће се прича одвијати и у времену неких заборављених хероја које нисмо раније видели на филмском платну. Нисмо ограничени искључиво на садашњост. Биће ту и нових хероја које публика раније није упознала, од оних с улице до оних из васионе”, нагласио је творац.

Као што сам назив предвиђа, познаваоци "Марвел" универзума сматрају да ће се ово издање базирати на мини-серији из 1994. године, која ће објаснити саме почетке стварања суперјунака, а који ће у наредним деценијама доминирати биоскопским благајнама. Међутим, Бусиек ту информацију није потврдио.

У протекле две године ова тематика у свету стрипа је имала неколико реиздања. Прича је временом постала и радијски подкаст, али је била и инспирација за бројне спинофе стрипова као што су "Марвел", "Marvel X" и "Marvels Snapshot".

За илустрације новог стрипа је задужен Јилдирај Чинар, док ће дизајн омота радити Алекс Рос, који је био Бусиеков партнер у раду на мини-серијама.

"Знали смо да нам треба неко ко ће моћи да нацрта све што бацимо пред њега, од опасних улица у којима влада Панишер, до високотехнолошки суперхероја какви су виђани у филму 'Осветници'. Представићемо неке древне чудне средине, али и историјски тачне информације", нагласио је Бусиек.

Творац овог серијала је додао да све жеље њега као писца може испунити Јилидрај Чинар, који може све то да нацрта, а да изгледа спектакуларно, активно и људски, све у једном.

"Имати у тиму Јилидраја и Алекса даје ми много самопуздања, тако да у којем год смјеру прича буде ишла, сигурно ће бити у добрим рукама", истакао је Бусиек.

Радови су већ почели, а како су творци из "Марвела" додали, прво издање пред љубитељима стрипа ће бити почеком маја.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести