Нови визуелни идентитет КЦВ Милош Црњански

НОВИ САД: У Културном центру Војводине „Милош Црњански“, до недавно Завод за културу Војводине, јуче је представљен нови визуелни идентитет ове институције.
kulturni centar vojvodine
Фото: Promo

Аутор новог решења је Атила Капитањ, један од наших најпознатијих графичких дизајнера и професор новосадске Академије уметности.

Сам лого апелује на вишеслојно значење које је представљено геометријским елементима (троугловима) у различитим бојама, каже Капитањ.

С једне стране, додаје, то упућује на територијалне области које чине Војводину (Срем, Банат и Бачка), а с друге на неговање и промоцију савремене културне стратегије, истраживање могућности примене и развоја нових културних модела у Војводини.

Геометријски елементи у облику троугла истовремено симболишу стабилност, интелектуални и духовни ред, док испреплетеност три троугла указује на нераскидиво јединство, изражено кроз динамику, покрет, избор, акцију.

Директорка Културног центра Војводине Смиљана Влајић представила је нови концепт рада.Уз научно- истраживачку делатност, којом ће се Центар кроз пројекте у различитим области и даље бавити, будући програм рада усредсређен је на развој креативне сцене у Војводини, а имаће пет основних сектора из свих домена уметности. Најављено је одржавање концерата, пре свега камерних састава који негују савремени музички репертоар. Галерија „Мост“ отвориће се за изложбе махом младих аутора, а у домену филма најављено је снимање документарца посвећеног деловању вајарског центра „Тера“ у Кикинди. У овогодишњем плану је и богата издавачка деланост и континуирано објављивање часописа „Интеркултуралност“ и „Нова мисао“, као и међународна сарадња и размена програма са културним центрима у Србији и региону.

Н. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести