ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СЛАВЕ ФОНДАЦИЈЕ „ЛАЗА КОСТИЋ” Матији Бећковићу медаља Витеза

Дан рођења песника Лазе Костића, 12. фебруар и слава Фондације која носи песниково име, Света Три јерарха, биће обележени низом програма у Сремским Карловцима и у Новом Саду. Прослава почиње литургијом у Саборној цркви у Сремским Карловцима,  која почиње у 9.30 сати, током које ће бити освећени славски дарови, које ће принети овогодишња кума славе Душка Вучинић.
e
Фото: Dnevnik.rs

У Музеју пчеларства породице Живановић у Сремским Карловцима, чији припадник професор Јован Живановић је био пријатељ Лезе Костића, у 13 сати данас ће наступити камерни хор Прве београдске гимназије и клавирски дуо Филип и Теодора, док ће проф. др Драган Данкуц који носи титулу витеза Фондације говорити о акцији „Дрво живота“,покренутој 2016. године на Институту у Сремској Каменици и њеним резултатима. 

Програм се наставља у 18 часова у Матици српској, у којој ће бити представљене две књиге о проф. др Миодрагу Радовићу - „Од Камењаче до до камена неодбаченог“ и „Миодраг Радовић као преводилац и песник – о првом препеву Санта Марија дела Салуте на француски језик“ . О књигама ће говорити  председник Матице српске Драган Станић,  др Зоран Максимовић и др Снежана Гудурић. 

Током вечери, коју ће отворити председник Фондације Драган Којић,  Матији Бећковићу биће уручена медаља Витеза Фондације. У музичком делу програма учествују оснивач Фондације и пијанисткиња Марина Милић Радовић, виолиниста Андреј Балажи и камерни састав Прве београдске гимназије.     

З. Мл.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести