Обележен Дан Српског народног позоришта у НОВОМ САДУ

НОВИ САД: Сто шездесет трећа година Српског народног позоришта у Новом Саду обележена је вечерас Свечаном академијом, на којој су додељена признања најзаслужнијима у текућој години за успехе у раду.
TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs
Фото: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs

Према речима управника Зорана Ђерића, додељено је 35 годишњих награда и 27 похвалница.

''Ја сам задовољан будући да су биле тешке године иза нас и још увек су пред нама доста компликовани односи, посебно када су у питању неке потребе везано за плате и примања. Ми чинимо све што је у нашој моћи да се плате повећају и не одустајемо од рада и уметничких резултата који су видљиви на сваком фестивалу, одакле су се наше представе враћале са наградама. Исто тако, урадили смо и неколико важних продукција и гостовања'', казао је Ђерић.

Фото: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs

Он је додао и да се у априлу очекују нове премијере.

''Већ 6. априла имамо премијеру на драмској сцени, у питању је једна копродукција са Будвом, Сарајевом и Загребом. После тога следи премијера балета 'Отела', а следе припреме и за следећу сезону'', рекао је Ђерић.

Фото: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs

У прошлој години било је 57 драмских гостовања, а Академију поводом дана Српског народног позоришта употпунио је богат програм из три уметничке јединице - балета, опере и драме.

Празнични дан обележен је са публиком за коју је улаз био бесплатан, пријатељима позоришта и уметницима.

Фото: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs

Добитници Златне медаље ''Јован Ђорђевић'' су Душан Јакишић, првак Драме СНП-а, Виолета Срећковић, првакиња Опере, Андреј Колчери, првак Балета и проф. др Лука Кецман, за укупан допринос позоришној уметности.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести