Од понедељка "Антићеви дани" у Новом Саду

НОВИ САД: Манифестација "Антићеви дани" почиње у понедељак, 12. марта и трајаће до петка, 16. марта, а у оквиру те манифестације одржаће се низ културних садржаја посвећених песнику, редитељу и публицисти Мирославу Мики Антићу.
Miroslav Mika Antić Foto: Dnevnik.rs/S. Miletić/arhiva
Фото: Мирослав Мика Антић Фото: Дневник.рс/С. Милетић/архива

Реализација те манифестације је поверена Културном центру Новог Сада, а организатори 11. "Антићевих дана" наводе да се наставља програмска идеја измештања садржаја те манифестације ван центра града.

"Антићеве дане" свечано ће отворити градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у Градској кући у понедељак, а за исти дан је планирано премијерно емитовање филма "Први дан" о Мирославу Антићу, у продукцији Културног центра Новог Сада. 

Свечано уручење награде "Мирослав Антић", одржаће се последњег дана манифестације, у петак, 16. марта, а овогодишњи лауерат је Ненад Шапоња, који ту награду добија за збирку песама "Изгледам, дакле нисам".

Током петодневног програма одржаће се низ догађаја у Културном центру Новог Сада, Градској библиотеци, Дунавском парку, Градској кући, Музеју Војводине, дворцу "Еђшег" и новосадским основним школама "Мирослав Антић" у Футогу и "Петефи Шандор", као и у приватној основној школи "Мирослав Мика Антић".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести