Одабрана прва глумица за приквел “Игре престола”

Серија “Игра престола” још се није завршила, а већ смо добили информације о томе шта ће ХБО направити након што заврши. Наравно, те информације су строго контролисане и оскудне.
w
Фото: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Подсетимо, у развоју су била четири различита предлога за, јасно, четири нове потенцијалне серије — а ХБО је потом одабрао којим ће смером развијати франшизу.

Ради се о високобуџетном пројекту, а Дедлајн је у једном тренутку известио да је потпредседница драмског програма на ХБО-у Франческа Орси спомињала да ће буџет премашити цифру од 50 милиона долара по сезони.

Информација око “серија наследница” није било много, осим њихових аутора. Ангажовани су сценаристи Макс Боренстајн, Џејн Голдман, Брајан Хелгленд, те Карли Вјер, преноси Босонога.

Победница ХБО-овог малог такмичења је одабрана раније ове године – нову серију из света “Песме леда и ватре” радиће Џејн Голдман и њен тим. Голдман и Џорџ Мартин написали су причу која се догађа хиљадама година прије “Игре престола” и описује пад из Златног доба хероја у Вестеросово најмрачније раздобље. Биће ту свега, од историје самог континента, порекла белих ходача, мистерија Истока и слично, а од данас знамо да ће једну од улога имати и Наоми Вотс чији лик у пилоту описују као “харизматичну припадницу високог друштва са мрачном тајном”.

ХБО је већ раније најавио да спин-оф неће емитовати све док “Игра престола” не заврши. Осма и последња сезоне те серије биће на распореду у неком тренутку следеће године.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести