Откривање Црњанског у Културном центру Војводине

НОВИ САД: Културни центар Војводине „Милош Црњански“ у 12 часова у Дигиталном омладинском центру Градске библиотеке у Новом Саду (Војводе Путника 1) обележава дан рођења великог писца чије име носи. У мултимедијалном програмому ће учествовати Настасја Писарев, креаторка програма и млада глумица Јована Берић.
c
Фото: Ilustracija

Присутнима ће се обратити Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Ненад Шапоња, директор Културног центра Војводине „Милош Црњански”.

Програму ће присуствовати директори других културних центара у Војводини, а затим ће бити одржан неформални разговор о могућим перспективама будуће сарадње. Овогодишње обележавање дана рођења Милоша Црњанског (1893-1977) је увод у богат програм манифестација и различитих мултимедијалних садржаја које ће у наредним месецима у част овог великог писца организовати КЦВ „Милош Црњански“.

КЦВ „Милош Црњански“, као кровна културна институција која носи име овог великог писца, посвећена је чувању сећања на лик и дело Милоша Црњанског.  

Н. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести