Отворен конкурс Студентског бијенала сценског дизајна

Академија уметности у Новом Саду подсећа да је отворен конкурс за учешће у Студентском бијеналу сценског дизајна (3-9. септембар), на којем могу учествовати студенте или групе студената из Србије и региона.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Они могу да конкуришу с радовима насталим у периоду 2018–2022, у оквиру или ван студија, који преиспитују тему флуидности, а одговарају прописаним категоријама, или су блиске некој од категорија. Рок за пријаву на конкурс је 15. мај.

- Сврха конкурса јесу селекција и презентација уметничких радова који промишљају тему флуидности, трагају за аутентичним искуствима, за присутношћу у стварном свету и повезаношћу са њим. Трагање може бити кроз тему и/или кроз медиј, а окосницу чине креативно размишљање, примена и развој занатског умећа у савременом уметничком изразу – наводе организатори.

Међународни жири спроводи прву селекцију радова који ће бити презентовани у каталогу. Кустоски тим одабира радове који ће бити представљени на изложби. У ту сврху ће бити организовани заједнички онлајн радни формати како би се радови прилагодили и припремили за изложбу. За одабране студенте-ауторе биће организован превоз и обезбеђен смештај у Новом Саду. Током трајања изложбе биће организовани разговори са студентима-ауторима одабраних радова и стручна вођења.

        Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести