Отворена изложба Цилета Маринковића

БЕОГРАД: Изложба "Директно из атељеа" сликара Цилета Маринковића отворена је вечерас у галеријском простору у простору BW Experience у Београду.
izlozba cile marinkovic, tanjug
Фото: TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

Публика има прилику да се упозна са најновијим Цилетовим радовима, насталим у протеклих пар година.

Познати београдски уметник је на отварању рекао да су јунаци његових слика стигли из раја, чистилишта, па и из самог пакла.

"Они су заступници живота и порока који нам дају питања и одговоре и лудо нас забављају. Изложбу посвећујем свом предивном унуку Стефану" казао је Маринковић.

Писмо принцезе Данице Карађорђевић, ћерке Цилета Маринковића прочитала је кустос изложбе Тијана Стојиљковић.

Фото: TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

"Свежина, колорит и велики оптимизам су карактеристике великог уметничког опуса Цилета Маринковића. Почетак једног новог живота улило је посебно надахнуће, наду и љубав коју Циле вечерас дели са вама, а пре свега што је постао деда", написала је принцеза Даница Карађорђевић.

Како је наведено у програму изложбе, изабрани радови, показују сву снагу и јачину експресивног осећаја који аутора не напушта и којем остаје веран већ више деценија.

Велика платна, раскошна, снажна, пуна боја и енергије, као и поруке које су са њих упућене, допринеће празничном осећању, али и потреби за преиспитивањем и размишљању о години која је остала иза нас.

Изложбу “Директно из атељеа” аутор је посветио свом унуку Стефану, а биће отворена до 10. јануара у организацији уметничке иницијативе KVART BW и у сарадњи са Галеријом ШТАБ.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести