Отворена изложба „Време и васељена“ у Студију М

Мултимедијална изложба „Време и васељена“, инспирисана једним од највећих српских научника Милутином Миланковићем, отворена је вечерас у Студију М у Новом Саду, у оквиру програма отварања Европске престонице културе.
њ
Фото: Дневник (Вања Фифа)

"Наше путовање од те прве идеје и замисли да овај град понесе тако престижну титулу до данашњег дана заиста је било изазовно. Данас када настављамо то узбудљиво путовање кроз културне различитости које су спојене у нашој, уједно и Европској престоници културе, пред нама је једна посебна изложба која на уметнички начин доноси једно ново путовање. Посетиоци ће заиста имати јединствену прилику да пођу на путовање кроз простор и време и буду део изложбе која ће се срести са Милутином Миланковићем и његовим поимањем времена." истакла је министарка Гојковић.

Фото: Дневник (Вања Фифа)

Мултимедијална изложба "Време и васељеnа", коју је аутор др Душан Јововић описао као прилику за путовање кроз простор и време у којој се посетиоци сусрећу са Милутином Миланковићем и његовим поимањем времена, организована је уз подршку Покрајинске владе.

"Изложбе попут ове које су пред нама су свакако победа светлости над тамом и зато је њен аутор и сви који су учествовали у припреми и реализацији заслужују најискреније честитке.", рекао је председник Владе АП Војводине Игор Мировић.

Фото: Дневник (Вања Фифа)

Изложба "Време и васељена" представља читаву идеју "Дочека" у једном догађају, посредством иновативне 3Д мапинг технологије и аналогних ликовних елементима у виду скулптура и инсталација.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести