Перформанс о интеракцији биљака и радника у Цвијети Зузорић

БЕОГРАД: Предавање и перформанс "Разоткривена природа или Приче о биљкама и радницима" Владимира Бјеличића биће одржани петак, 12. јуна, у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић".
cvijeta zuzoric
Фото: Youtube Printscreen

Полазећи од питања - припадамо ли ми биљкама или оне нама и да ли је таква комуникација међу врстама могућа у свету засићеном застрашујућим присуством капитала, Владимир Бјеличић ће извести овај петнаестоминутни перформанс-предавање, саопштено је из УЛУС-а у оквиру чије “Пролећне изложбе 2020” ће перформанс бити одржан.

Примарни фокус пројекта био је испитивање положаја радника у односу на биљке које их окружују, те испитивање тога шта може произаћи из ове необичне интеракције; можда само могућно стварања утопије, спокоја и контемплације или изградње различитих идеолошких и социјалних модела који се односе на концепте не-рада и пост-рада који истовремено доводе у питање капиталистичке грехе као што су лењост и доколица, навео је Владимир Бјеличић између осталог у концепту свог перформанса.

Пројекат ''Разоткривена природа или Приче о биљкама и радницима'' започет је 2018. године у оквиру двомесечног резиденцијалног боравка Љ21 у Бечу и представљен у облику једночасовног предавања-перформанса на енглеском језику у ботаничкој башти Музеја Белведере, а 2019. у облику петнаестоминутног издања у оквиру 4. Јесењег салона у Берлину, у театру Максим Горки.

"Пролећна изложба 2020" биће отворена до 26. јуна.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести